گردن درد باعث ایجاد مشکلات متنوعی میشود. احساس درد در مسیر عصب گردن میتواند منجر به بروز درد در شانه، سر، بازو و یا دست شود. به علاوه، درد نخاع نیز میتواند باعث درد در ناحیهی پا و سایر قسمتهای پایین گردن شود. معمولا گردن درد ظرف چند روز یا هفته از بین میرود ولی دردی که تا چند ماه ادامه داشته باشد، حاکی از بروز یک مشکل اساسی است که باید برطرف شود. در برخی موارد، لازم است برای رسیدن به بهترین نتیجه اقدامات فوری انجام شود و فورا با جراح ستون فقرات مشورت شود.
گردن درد می تواند در اثر عوامل مختلفی اتفاق بیفتد که از جمله شایع ترین دلایل گردن درد عبارتند از:
فشار یا کشیدگی عضلانی
این موارد در اثر فعالیت بدنی و یا موارد زیر به وجود می آید:
وضعیت بد گردن در هنگام خواب، کار طولانی مدت پشت کامپیوتر بدون تغییر وضعیت و یا حرکت سریع گردن
ضربه
گردن اکثرا در مواقعی که لیگامنت ها و عضلات آن مجبور به حرکت خارج از محدوده طبیعی خود هستند، آسیب پذیر می شود. به خصوص در زمان افتادن، آسیب های ورزشی یا تصادفات رانندگی. چنانچه مهره ها یا استخوان های گردنی شکسته شوند، ممکن است نخاع نیز آسیب ببیند.
آرتروز گردن
با افزایش سن یا نشستن بیش از حد پشت میز بدون تغییر حالت گردن ممکن است استئوآرتریت گردن یا آرتروز گردن اتفاق بیفتد. که این موضوع باعث گردن درد می شود.
فتق دیسک گردنی
چنانچه دیسک برآمده شود، مانند زمانی که در ضربه و تصادفات رخ می دهد، می تواند به نخاع و ریشه اعصاب نیز فشار وارد کند یا دچار آسیب شوند که به این حالت فتق دیسک گردنی یا دیسک جدا شده گفته می شود.
تنگی کانال نخاعی
این مورد زمانی اتفاق می افتد که کانال نخاعی تنگ شده و باعث فشار آوردن بر روی طناب نخاعی یا ریشه عصبی که از مهره خارج شده است می شود. تنگی کانال نخاعی می تواند در اثر التهابات طولانی مدت که به دلیل آرتریت یا سایر بیماری ها ایجاد شده است رخ دهد.
پوکی استخوان
پوکی استخوان باعث ضعف استخوانی و شکنندگی آن ها می شود. پوکی استخوان اصولا در زانوها و دست ها اتفاق می افتد، اما در برخی موارد نیز می تواند گردن را درگیر کند و در نهایت باعث درد گردنی شود.
فیبرومیالژیا
این بیماری باعث درد عضلانی در بدن می شود که اکثرا باعث گردن درد و درد کمربند شانه ای می شود.
مننژیت
در صورتی که بافت نازکی که مغز و طناب نخاعی را پوشانده است دچار التهاب شود به این حالت مننژیت گفته می شود. در صورت تجربه علائمی چون تب و سردرد به همراه سفت شدن گردن را داشتید سریعا به اورژانس مراجعه کنید، چرا که در صورت سهل انگاری این مورد می تواند کشنده نیز باشد.
روماتوئید آرتریت
روماتوئید آرتریت می تواند باعث درد، خار استخوانی و تورم مفاصل شود. چنانچه این بیماری گردن را درگیر کند باعث گردن درد می شود.
حمله قلبی
گردن درد می تواند نشانه حملات قلبی نیز باشد اما در صورتی گردن درد نشانه حمله قلبی است که همراه با مواردی همچون تعرق شدید، تنگی نفس، حالت تهوع و استفراغ، احساس سوزش در گردن و درد بازو و فک باشد.
در اقلیت موارد ممکن است دلیل گردن درد و سفتی گردن مواردی همچون: عفونت، سرطان نخاع، نقص مادرزادی، تومورها و آبسه ها باشند.
درمان گردن درد به تشخیص بستگی دارد. علاوه بر معاینات و شرح حال کامل که توسط پزشک انجام می شود، ممکن است برای تشخیص علت، نیاز به عکس برداری یا تست های دیگر باشد. براساس نتایج حاصل از بررسی ها ممکن است پزشک بیمار را به متخصص ارجاع دهد. درمان های گردن درد می تواند شامل درمان با گرما یا یخ، ورزش، کشیدن عضله و فیزیوتراپی، داروهای ضد درد، تزریق کورتیکواستروئیدها، ریلکس کننده های عضلانی، کلار گردن(گردن بند)، انقباض، آنتی بیوتیک درصورت وجود عفونت، درمان در بیمارستان اگر شرایطی مانند مننژیت یا حمله ی قلبی باعث درد شده اند، جراحی که به ندرت لازم است، انجام شود.
درمان های دیگر طب سوزنی، ماساژ و تحریک عصبی فراپوستی را شامل می شود، که در این موارد لازم است به متخصص دارای مدرک معتبر مراجعه نمود.
اگر دچار گردن درد هستید، برای بهبود آن می توانید این راهکارها را در منزل انجام دهید:
توجه داشته باشید که حتی در صورتی که قصد دارید از مسکن ها یا هر نوع درمان دارویی دیگر استفاده کنید، هیچ گاه بدون مشورت با پزشک این کار را انجام ندهید.
در روزهای ابتدایی یخ استفاده کنید، بعد از آن یک حوله گرم یا کمپرس گرم استفاده کنید، یا دوش آب گرم بگیرید.
از مسکن ها مانند ایبوپروفن یا استامینوفن استفاده کنید.
چند روزی از ورزش، فعالیت هایی که علائم را بدتر می کنند، بلند کردن وسایل سنگین دوری کنید. هنگامی که به فعالیت عادی باز می گردید، بسیار آهسته آن ها را انجام دهید تا علائمتان شروع نشود. این کار برای درمان گردن درد بسیار موثر است.
هر روز گردن خود را ورزش دهید. به آرامی سر خود را از این طرف به آن طرف و از بالا به پایین حرکت دهید.
وضعیت های بدنی مناسب استفاده کنید.
از نگه داشتن تلفن بین شانه و گردن خود اجتناب کنید.
حالت خود را عوض کنید. برای مدت طولانی در یک حالت نایستید و ننشینید.
ماساژ آهسته بگیرید.
برای خواب از بالش مخصوص استفاده کنید.
از بریس گردن یا کلار (ابزارهای بی حرکت کننده ی گردن) بدون تایید پزشک استفاده نکنید. اگر آن ها به طور مناسب استفاده نکنید ممکن است علائم تان بدتر شود.
دسترسی سریع به صفحه دوره ترمیمی و زیبایی
دسترسی سریع به صفحه دوره تخصصی ایمپلنت
دسترسی سریع به صفحه دوره اندو روتاری
دسترسی سریع به صفحه طرح درمان ونیر کامپوزیت
دسترسی سریع به صفحه دوره پروتز ثابت
دسترسی سریع به صفحه دوره های آزمون دستیاری
دسترسی سریع به صفحه دوره های اطفال