جزئیات درمان و مراحل ایمپلنت دندان میتواند از بیماری به بیمار دیگر متفاوت باشد. دندانهای افتاده شما به هر تعدادی که باشند، درک انتظارات خود از ایمپلنت هنگام مراجعه به دندانپزشک میتواند روی تصمیمگیری و پذیرش درمان تأثیر بگذارد. ممکن است شما از سالها قبل یا اخیراً دندان خود را از دست داده باشید. در هر صورت افراد متفاوت لبخند و شرایط خاصی دارند، بنابراین مراحل ایمپلنت هر دندان نیز متفاوت است.
از جمله کسانی که می توانند ایمپلنت دندان را انجام دهند شامل افراد زیر هستند:
کسانی که یک یا چند دندان را از دست داده اند
خرابی بیش از حد دندان (غیر قابل ترمم بودن )
استحکام مناسب استخوان فک
افرادی که از سلامت جسمانی لازم برخوردارند
کاشت ایمپلنت دندان به هر روشی که انجام شود مراحل مشترکی خواهد داشت. با دانستن مراحل ایمپلنت میتوانید نمای کلی از انتظارات خود را به دست آورید.
مرحله اول – مشاوره
پس از تصمیمگیری درباره جایگزینی دندانهای از دست رفته خود با ایمپلنتهای دندان باید جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره به دندانپزشک متخصص در زمینه کاشت ایمپلنت دندان مراجعه کنید. انتخاب دندانپزشکی که مهارت و تخصص لازم برای کاشت را داشته باشد و به مراحل ایمپلنت آگاه باشد، بخش مهمی از این فرآیند است.
مراجعه به دندانپزشک با هدف ارزیابی فرد متقاضی برای انجام این درمان و آگاه شدن شخص از انتظارات خود میباشد. دندانپزشک یک معاینه کامل از دهان و دندان را انجام میدهد. این معاینه بدون درد است. سپس از شما خواسته میشود که فرم سابقه پزشکی را نیز تکمیل کنید تا اطمینان حاصل شود که هیچ مشکل زمینهای پزشکی در ارتباط با درمان وجود ندارد. ابتدا باید با یک دندانپزشک ترمیمی ملاقات کنید تا مشخص شود که آیا متقاضی مناسبی برای کاشت ایمپلنت دندان محسوب میشوید یا خیر.
مرحله دوم – برنامه درمانی
دندانپزشک با استفاده از کلیه اطلاعات جمع آوری شده یک برنامه درمانی سفارشی ایجاد میکند که بر اساس لبخند و همچنین سبک زندگی شما است. ممکن است قبل از کاشت ایمپلنتها به درمان مقدماتی نیاز باشد. اگر استخوان در محل کاشت از بین رفته باشد درمان مقدماتی شامل پیوند استخوان است. از بین رفتن استخوان زمانی است که دندان از مدت زمانی قبل افتاده باشد. همچنین ممکن است برای رفع مشکلات بهداشت دهان و دندان ابتدا به برخی درمانها نیاز داشته باشید. به عنوان مثال هر نوع بیماری پریودنتال میتواند در میزان موفقیت ایمپلنت تأثیر بگذارد. بنابراین قبل از شروع کاشت دندان بیماری درمان میشود. سیگار کشیدن عامل دیگری است که باید قبل از شروع هر درمانی به آن توجه شود. با توجه به ماهیت درمان و تاثیری که سیگار در بهبود بافتهای لثه دارد، میزان موفقیت ایمپلنتهای دندانی به طور قابل توجهی در افراد سیگاری کاهش مییابد.
مرحله سوم – درمان
قدم اول: قدم اول از مراحل ایمپلنت، مشاوره و ویزیت کامل توسط متخصص . بررسی کامل شرایط دهان و دندان ، لثه و انتخاب طرح درمانی مناسب فرد. ایمپلنت دندان یک روش کاملا تخصصی برای درمان دندانها است بنابراین حتما به پزشک متخصص مراجعه شود.
قدم دوم : کشیدن دندان . پس از بررسی های اولیه که در نتایج پایان کار بسیار مهم و تاثیرگذار است ، ریشه دندان باید کشیده شود.
قدم سوم: قدم سوم از مراحل ایمپلنت دندان قراردادن پایه ایمپلنت در دهان .پیچ فلزی که از جنس تیتانیوم است و در استخوان وارد می شود و به عنوان پایه نگه دارنده دندان قرار می گیرد. این مرحله بسیار مهم است چراکه بی حسی شما باید بگونه ای باشد که هیچ دردی را حس نکنید. ممکن است در مواردی پزشک متخصص ، تشخیص بدهد که بیمار را بیهوش کند.
بعد از قرار دادن پایه ایمپلنت در استخوان فک (حدود 5 تا 7 ماه بستگی به موقعیت دندان در فک دارد) آماده مراحل بعدی ایمپلنت دندان خواهید بود. پایه وارد شده در فک به سرعت با استخوان مجاور شروع به استخوان سازی می نماید و در نهایت همچون یک ریشه محکم در دهان تثبیت می شود.
قدم چهارم: قدم چهارم در مراحل ایمپلنت دندان این است که اگر شما ایمپلنت دندان جلویی را انجام دهید ، برای حفظ زیبایی ، پزشک متخصص تا اتمام مراحل یک روکش موقت بر روی آن قرار می دهد.
قدم پنجم: پس از تثبیت پایه ایمپلنت در دهان قالب گیری برای تاج دندان انجام می شود.انتخاب پروتز می تواند ثابت یا متحرک باشد.
قدم نهایی: قدم نهایی در مراحل ایمپلنت دندان این است که تاج دندان که در لابراتوار ساخته شده بر روی پایه ایمپلنت توسط یک پیچ متصل می شود و کار ایمپلنت دندانی شما به پایان می رسد.
نکته مهم این است که با توجه به دائمی بودن کاشت ایمپلنت ، باید به توصیه های لازم و مراقبتهای پس از ایمپلنت عمل کنید. دکتر متخصص زیبایی رعایت تمامی موارد مهم بهداشتی را به شما متذکر می شود. بدیهی است هرچه بیشتر به مراقبت های دهان و دندان خود توجه بیشتری کنید ، دندان های سالم تری خواهید داشت.
همانطور که در مقاله ایمپلنت دندان بیان شد، یک روش دیگر به نام ایمپلنت فوری وجود دارد. زمانی که بیمار تمام شرایط لازم را به طور مناسب داشته باشد و از تراکم استخوان کافی برخوردار باشد، می تواند از این روش استفاده کند. در این روش، در جلسه اول کاشت ایمپلنت انجام شده و روز بعد روکش و پروتز به شکل موقت در دهان قرار داده می شوند. تقریبا افرادی که تنها به فکر زیبا کردن دندان های خود هستند، نیازی به گذراندن تمامی مراحل ایمپلنت ندارند و در یک مرحله می توانند دندان های زیبای مورد نظر خود را به دست آوردند. اما این نکته حائز اهمیت است که تا حد زیادی، رضایت کافی بعد از جراحی وجود نخواهد داشت. روکش های موقتی که بر روی ایمپلنت قرار داده می شوند، اندازه ی کوتاه تری نسبت به دندان های مجاور خود دارند که به همین جهت فشار زیادی به آن ها وارد نخواهد شد. در ادامه درمان، بعد از جوش خوردن استخوان و ایمپلنت، روکش نهایی بر روی دندان ها قرار می گیرد. در واقع می توان گفت برترین مزیت این روش نسبت به طی کردن مراحل ایمپلنت، ظاهر طبیعی دندان ها در همان جلسه اول می باشد.
در روش ایمپلنت فوری، بعد از کشیدن دندان در همان جلسه ایمپلنت کاشته می شود. شاید به نظر شما این روش، بسیار راحت و ایده آل به نظر برسد، اما ایمپلنت فوری برای تمام افراد قابل استفاده نمی باشد. اگر بیمار عفونت فعالی در دهان خود داشته باشد، ایمپلنت فوری، روش مناسبی برای او نیست، اما اگر شرایط برای این کار مساعد باشد، بعد از کاشت ایمپلنت در جلسه اول، دندانپزشک یک تاج موقتی برای بیمار نصب می کند تا تاج دندان دائمی آماده گردد.
پس از اتمام درمان رعایت بهداشت دهان و دندان و مراقبت از ایمپلنتها بسیار مهم است. برخی از بیماران تصور میکنند از آنجا که ایمپلنت دندان از بافتهای غیر بیولوژیکی مانند تیتانیوم و سرامیک ساخته شده است همانند دندان طبیعی نیازی به نگهداری و مراقبت ندارد. یکی از دلایل اصلی عدم موفقیت در کاشت ایمپلنت دندان (که نادر است) عدم رعایت بهداشت دهان و دندان میباشد. عدم رعایت بهداشت دهان و دندان منجر به بروز عفونت بافتهای لثه اطراف ایمپلنت دندان میشود. هرچند مراقبت و نگهداری از ایمپلنت ساده است و دندانپزشک از متخصص بهداشت درخواست میکند تا نحوه مراقبت از ایمپلنتهای دندانی جدید را به شما نشان دهد. همچنین به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا در صورت بروز هر گونه مشکل بلافاصله آن را رفع نماید.
نتیجه گیری
در این مقاله درباره مراحل ایمپلنت صحبت کردیم. امیدواریم توانسته باشیم به شما که قصد انجام ایمپلنت دارید، اطلاعات خوبی داده باشیم و اکنون دید بازتری نسبت به این موضوع پیدا کرده باشید.
دسترسی سریع به صفحه دوره ترمیمی و زیبایی
دسترسی سریع به صفحه دوره تخصصی ایمپلنت
دسترسی سریع به صفحه دوره اندو روتاری
دسترسی سریع به صفحه طرح درمان ونیر کامپوزیت
دسترسی سریع به صفحه دوره پروتز ثابت
دسترسی سریع به صفحه دوره های آزمون دستیاری
دسترسی سریع به صفحه دوره های اطفال