یکی از کاربردهای ارتودنسی در برطرف کردن نقص یا مشکلاتی در فک کودکان است. بعضی از افراد از همان کودکی دچار مشکلاتی در فک خود هستند که با بی توجهی والدینشان، این عارضه شدیدتر شده و در بزرگسالی مجبور به رفتن زیر تیغ جراحی هستند که نه تنها عوارض زیادی دارد، بلکه باید هزینه های بسیار بالایی بپردازند.این مطلب شما را با دستگاه فیس ماسک ارتودنسی ، چگونگی عملکرد و همچنین مزایا و معایب آن بیشتر آشنا می کند.
دستگاهی با عملکرد ارتوپدیک در درمان های ارتودنسی است. از جمله اثرات جانبی آن چرخش فک پایین به سمت پایین و عقب است. این امر در بیمارانی که ارتفاع صورت بلند دارند می تواند نامطلوب باشد.
بنابر شواهد علمی ۵۰ درصد بیمارانی که از این دستگاه برای رفع ناهنجاری فکی شان کمک می گیرند به درمان مجدد با فیس ماسک ارتودنسی پس از یکی دو سال نیاز خواهند داشت و دلیل آن چیزی جز تمایل عود و برگشت ناهنجاری فکی نیست.
در مجموع باید خاطرنشان کرد که درمان موفق عقب بودن فک بالا با این دستگاه می تواند ریسک نیاز به جراحی فک را در بزرگسالی به حداقل رساند و یا دست کم وسعت جراحی را کاهش دهد.
معمولاً از سه جزء اصلی تشکیل شده است: √ هدکپ √ قاب صورت √ اتصالات هدگیر بدنه دستگاه فیس ماسک ارتودنسی به طورمعمول از یک قاب یا یک میله مرکزی که به سر بیمار متصل است تشکیل شده است. قاب دارای بخشی در مقابل دهان بیمار است که اجازه می دهد اتصالات بند لاستیکی به طور مستقیم به منطقه دهان بیمار وصل گردد. این اتصالات سپس به بریس بیمار (براکت و بندها) یا ابزارهای نصب شده در دهان بیمار متصل می گردند. این امر باعث ایجاد یک نیروی برای کشیدن فک بالا بیمار روبه جلو می شود.
مرحله اول:
ابتدا متخصص ارتودنسی از فک بالای کودک، قالب می گیرد تا فضا نگهدار یا به اصطلاح پلاک از روی قالب اخته شود.
مرحله دوم:
برای اینکه کمی فک بالا به اصطلاح جا باز کند، کودک باید به مدت 1-2 ماه از این پلاک استفاده کند. در این مدت هیچ تغییری در سایز پلاک ایجاد نمی شود و تنها برای غذا خوردن باید پلاک را از دهان خارج کنند.
مرحله سوم:
پس از معاینه بیمار، به تشخیص ارتودنتیست، قاب صورت فیس ماسک ارتودنسی به بیمار تحویل داده می شود. این قاب که بر اساس 2 تکیه گاه کار می کند، با کمک دو کش به پلاک داخل دهان وصل می شود. و باعث می شود که فک بالا به سمت جلو کشیده و هدایت شود.
مرحله چهارم:
به تشخیص ارتودنتیست و وضعیت بیمار، کم کم پیچ داخل پلاک را در فاصله زمانی مشخص باز می کنند تا همزمان با اینکه فک بالا به سمت جلو حرکت داده می شود، فضای فک بالا هم افزایش پیدا کند. طول مدت درمان با این وسیله 6-12 ماه میباشد.
مراقبتهای لازم
استفاده از فیس ماسک ارتودنسی با توجه به زمانی است که ارتودنتیست توصیه میکند و به کار بردن متناوب و نا مرتب آن باعث بروز مشکلاتی مانند درد و لق شدن دندانها خواهد شد.
برای حفظ سلامت دندانها، پس از صرف غذا باید دستگاه را جدا کنید و مسواک بزنید.
اگر مشکلی برای دستگاه پیش آمد با ارتودنتیست تماس بگیرید.
–تحریک پوست چانه و پوست پیشانی است. برای جلوگیری از ایجاد واکنش تماسی پوست می توان قسمت هایی که در تماس مستقیم با پوست هستند را با پودر بچه آغشته کرد. البته در مواردی که پوست کودک حساسیت بالایی نشان می دهد بهتر است زیر پد فیس ماسک ارتودنسی یک پارچه ی نخی قرار دهید.
–پیدا بودن این ابزار ارتودنسی بر روی صورت یکی از عیب های اصلی این درمان محسوب می شود.
–حجم زیاد دستگاه و لزوم استفاده از آن هنگام خواب نیز باعث کاهش همکاری کودک می گردد. شرط اصلی موفقیت در درمان فیس ماسک ارتودنسی وجود انگیزه در بیمار و والدین و همکاری کافی آنها است.
نتیجه گیری
یکی از کاربردهای ارتودنسی در برطرف کردن نقص یا مشکلاتی در فک کودکان است. بعضی از افراد از همان کودکی دچار مشکلاتی در فک خود هستند که با بی توجهی والدینشان، این عارضه شدیدتر شده و در بزرگسالی مجبور به رفتن زیر تیغ جراحی هستند که نه تنها عوارض زیادی دارد، بلکه باید هزینه های بسیار بالایی بپردازند. در این مقاله راجع به فیس ماسک ارتودنسی مطالب جامعی بیان کردیم.
دسترسی سریع به صفحه دوره ترمیمی و زیبایی
دسترسی سریع به صفحه دوره تخصصی ایمپلنت
دسترسی سریع به صفحه دوره اندو روتاری
دسترسی سریع به صفحه طرح درمان ونیر کامپوزیت
دسترسی سریع به صفحه دوره پروتز ثابت
دسترسی سریع به صفحه دوره های آزمون دستیاری
دسترسی سریع به صفحه دوره های اطفال