داشتن دندان های سفید و مرتب تاثیر بسیار زیادی بر روی زیبایی چهره دارد. وقتی لبخند میزنید و یا در حال صحبت با دیگران هستید، ناخواسته توجه طرف مقابل به دهان شما جلب خواهد شد. حتی اگر دندان های شما مرتب اما حالت زنگ زدگی داشته باشد، دیگران فکر می کنند شما به بهداشت دهان و دندان اهمیت نمی دهید و این موضوع بسیار بر روش تصور آن ها از شخصیت شما تاثیر خواهد گذاشت. در صورتی که تاکنون به این موضوع توجه زیاد نداشته و یا علی رغم مسواک زدن اصولی و به موقع، دندان ها زرد شده اند و بین انتخاب جرمگیری و بلیچینگ دندان مردد هستید، خواندن این مقاله را از دست ندهید. ما در این مقاله تفاوت جرمگیری و بلیچینگ را بررسی میکنیم.
روش جرمگیری یا (اولتراسونیک) باعث پاکسازی دندانها از املاح رسوب کرده که باعث بوی بد دهان، بدرنگی و زبری دندانها میشود. خود بزاق دهان انسان به طور طبیعی با میکروبها و مواد غذایی و باکتریهای دهان ترکیب شده و ایجاد لایهای به نام پلاک بر روی دندانها میکند. اصولاً پلاکها در قسمتهای پایینی لثه و نواحی که دسترسی به آنها برای تمیز کردن دشوار است بیشتر میشوند که به مرور زمان باعث پوسیدگی دندان میشوند پس برای از بین بردن این پلاکهای ایجاد شده باید جرمگیری دندان انجام شود که طی این فرآیند پلاکها و رسوباتی که در بین دندان و لثه ها ایجاد شده از بین میرود که همین امر گاهی سبب روشن تر شدن دندان افراد نیز میشود.
بیشتر افراد با یک بار انجام دادن عمل جرم گیری و رعایت نکات بهداشتی دهان و دندان خود امکان دارد تا مدت زمان زیادی احتیاجی به جرم گیری دوباره نداشته باشد اما بعضی از افراد که به صورت همیشگی از مسواک و نخ دندان استفاده نمی کنند و نکات بهداشتی را رعایت نمی کنند زودتر به جرم دندان مبتلا می شوند. اما میتوان گفت جرم گیری دندان سالی یکبار امری واجب است! در بعضی از افراد ممکن است 6 ماه یکبار انجام شود.
بلیچینگ دندان یا سفید کردن دندان یکی از بهترین روش هایی است که دندان های شما را تمیز خواهد کرد. به هر حال برخی از افراد به صورت ژنتیکی، به دلیل کوتاهی در مراقبت از دندان ها و یا حتی بیماری های گوارشی، دندان های زرد دارند. اما با وجود پیشرفت هایی که در علم دندانپزشکی شاهد هستیم، جایی برای نگرانی نخواهد بود.
برای مثال بلیچینگ از جمله روش های پرکاربرد در این زمینه است که متخصص از ژل سفید کننده استفاده میکند. این ژل حاوی پراکسید هیدروژن است که وقتی بر روی دندان ها قرار میگیرد، شکسته شده و اکسیژن آزاد خواهد شد. نفوذ اکسیژن به مینای دندان باعث سفید شدن دندان ها خواهد شد. شاید این تصور پیش بیاید که نفوذ اکسیژن به بافت دندان ممکن است موجب خرابی آن شود. در حالی که این باور غلط است. در واقع این ژل تنها لایه زرد روی دندان را از بین میبرد.
برخی بر این باورند چون یک بار دندان هایشان را سفید کرده اند دیگر نیازی به سفید کردن دوباره دندان های خود ندارند . اما باید این را گفت که سفید کردن دندان تاثیرات و ماندگاری همیشگی ندارند . دندان ها اصولا یکسال یا بیشتر سفید می مانند و رعایت نکات بهداشتی رابطه مستقیمی با نتایج سفید کردن دندان ها دارد . نوشیدن بیش از حد قهوه – مصرف نوشابه های رنگی و توجه نکردن به بهداشت فردی از عواملی هستند که می توان به راحتی در زمان کمی دندان هایی را که سفید شده اند را به حالت قبل برگرداند .
جالب است بدانید که اغلب افراد بلیچینگ را با جرمگیری دندان اشتباه می گیرند در حالی که این دو روش کاملا متفاوت بده و هر کدام کارایی خاص خود را دارند.
هر دو روش جرمگیری و بلیچینگ دندان باعث روشن تر شدن دندانها میشود ولی در هر کدام از این روشها نوع و میزان سفید کردن دندانها متفاوت است.
روش جرمگیری یا (اولتراسونیک) باعث پاکسازی دندانها از املاح رسوب کرده که باعث بوی بد دهان، بدرنگی و زبری دندانها میشود. خود بزاق دهان انسان به طور طبیعی با میکروبها و مواد غذایی و باکتریهای دهان ترکیب شده و ایجاد لایهای به نام پلاک بر روی دندانها میکند. اصولاً پلاکها در قسمتهای پایینی لثه و نواحی که دسترسی به آنها برای تمیز کردن دشوار است بیشتر میشوند که به مرور زمان باعث پوسیدگی دندان میشوند پس برای از بین بردن این پلاکهای ایجاد شده باید جرمگیری دندان انجام شود که طی این فرآیند پلاکها و رسوباتی که در بین دندان و لثه ها ایجاد شده از بین میرود که همین امر گاهی سبب روشنتر شدن لثه و دندان افراد میشود. روش بلیچینگ دندان صرفا یک روش برای سفید کردن دندانهاست.
بلیچینگ دندان در واقع راه درمانسیت برای از بین بردن لکه ها و رنگدانه های روی دندان که در اثر مرور زمان و به صورت ژنتیکی به وجود آمده این روش صرفاً برای زیبایی است و روش درمانی ای نیست. بلیچینگ دندان یکی از بهترین و کم آسیب ترین روشهای سفید کردن دندان است.
جرم های دندان با مسواک زدن برطرف نمی شوند و حتما باید برای رفع جرم، جرم گیری توسط پزشک انجام شود. البته اگر افراد بهداشت خود را به وسیله نخ دندان، دهانشویه، مسواک و خمیر دندان حفظ کنند دیگر نیازی به برداشتن جرم و جرم گیری نخواهد بود، چرا که اصلا جرمی به وجود نمی آید.
اما اگر پلاک های ایجاد شده روی دندان به جرم تبدیل شده باشند، انجام جرم گیری موثر و الزامی می باشد. چرا که جرم ها باعث پوسیدگی دندان می شوند و به بافت های محافظ لثه و دندان آسیب می رسانند. پس از جرم گیری فرد ممکن است احساس خالی شدن در دهان را داشته باشد و فکر کند که از دندان هایش تراشیده شده باشد. اما دستگاه های مربوط به جرم گیری صرفا لرزشی هستند و قابلیت تراشیدن دندان را نخواهند داشت.
نتیجه گیری
هر دو روش بلیچینگ دندان و جرمگیری دندان از جمله روش های مهم و تاثیر گذار در حفظ سلامتی و زیبایی دندان ها می باشند. در این مقاله راجع به تفاوت جرمگیری و بلیچینگ دندان صحبت کردیم. امیدواریم اکنون با دانستن این تفاوت ها با دید بازتری به سراغ این روش های درمانی بروید.
دسترسی سریع به صفحه دوره ترمیمی و زیبایی
دسترسی سریع به صفحه دوره تخصصی ایمپلنت
دسترسی سریع به صفحه دوره اندو روتاری
دسترسی سریع به صفحه طرح درمان ونیر کامپوزیت
دسترسی سریع به صفحه دوره پروتز ثابت
دسترسی سریع به صفحه دوره های آزمون دستیاری
دسترسی سریع به صفحه دوره های اطفال